Νετ Μέτερινγκ

Ποιάς δυναμικότητας Φ/Β σύστημα χρειάζομαι?

Βάλετε την ετήσια κατανάλωση σας της ηλεκτρικής ενέργειας σε κιλοβατώρες

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Κιλοβατώρες

Το πολύ αναμενόμενο σχέδιο Οικιακού ‘Net Metering’ είναι εδώ επιτέλους. Κοιτώντας στο μέλλον σχεδόν όλα τα σπίτια στη Κύπρο θα είναι εξοπλισμένα με φωτοβολταϊκά συστήματα που παράγουν δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, όπως για τόσες δεκαετίες σχεδόν όλα τα σπίτια και οι επιχειρήσεις είναι εξοπλισμένα με ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Εγκατάσταση

Το μέγιστο σύστημα ηλιακής ενέργειας που επιτρέπεται να εγκατασταθεί σήμερα, σε μια κατοικία είναι 5 κιλοβάτ.

Παραγωγή

Δεδομένου ότι τα φωτοβολταϊκά πανέλα είναι με νότιο προσανατολισμό, αναμένεται ότι ένα σύστημα 3 κιλοβατώρων θα παράγει 5,100kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, ενώ ένα σύστημα 5 κιλοβατώρων θα παράγει 8,500kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Κυβερνητικές Επιχορηγήσεις

Μέχρι στιγμής, η επιχορήγηση €900,00 ανά εγκατεστημένο kW σύστημα είναι διαθέσιμη (μέγιστη επιχορήγηση €2,700) για τα άτομα που λαμβάνουν ορισμένα κρατικά επιδόματα ή που έχουν ένα συγκεκριμένο αριθμό εξαρτώμενων ατόμων στο νοικοκυριό. Κάντε κλικ εδώ.

Υπερπαραγωγή

Η συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σας λαμβάνεται υπόψη κάθε φορά που η ΑΗΚ σας στέλνει ένα λογαριασμό. Αν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου χρέωσης παράγεται περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ό, τι καταναλώνεται, η παραγωγή σας θα μεταφερθεί στην επόμενη περίοδο χρέωσης. Η ΑΗΚ θα συμψηφίσει τη συνολική παραγωγή σας στο τέλος κάθε έτους.

Εξοικονόμηση

Χωρίς αμφιβολία μία εγκατάσταση Φ/Β συστήματος σε οικία θα προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος. Η περίοδος αποπληρωμής εξαρτάται από το ύψος της ταρίφας που σας χρεώνει η ΑΗΚ. Η SUXEED SOLAR θα σας ετοιμάσει δωρεάν τέχνο-οικονομική μελέτη βάση των δικών σας δεδομένων.

Πώς λειτουργεί?

Το σύστημα ‘Net Metering’ είναι εγκατεστημένο και παράγει ηλεκτρική ενέργεια που διοχετεύεται στο δίκτυο μέσω ενός έξυπνου μετρητή ο οποίος θα εγκατασταθεί από την ΑΗΚ. Ο μετρητής υπολογίζει την απόδοση της ηλεκτρικής ενέργειας την οποία ένα σπίτι εξάγει και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που εισάγεται από την ΑΗΚ. Το σύστημα υπολογίζει το καθαρό ποσό που πρέπει να καταβληθεί στην ΑΗΚ κάθε μήνα ή κάθε δύο μήνες.

 

Μετά την Εγκατάσταση

Μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση παράγει καθαρή ενέργεια. Η ίδια η εγκατάσταση απαιτεί πολύ λίγη ή καθόλου συντήρηση. Ενθαρρύνουμε τους χρήστες να προβαίνουν σε τακτικό έλεγχο της ημερήσιας παραγωγής της εγκατάστασής τους ρίχνοντας μια ματιά στον μετατροπέα για να εξασφαλισθεί ότι παραγωγή είναι, όπως αναμενόταν. Για άτομα που προτιμούν μία πιο αυτοματοποιημένη και τακτική ενημέρωση υπάρχει η επιλογή εγκατάστασης συστήματος παρακολούθησης της παραγωγής.

 

Διαδικασία Αίτησης

Στην Suxeed Solar θέλουμε να ευκολύνουμε τη διαδικασία αίτησης για τους πελάτες μας, με τη φροντίδα των απαραίτητων εγγράφων και δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη διαδικασία υποβολής αίτησης η οποία είναι αρκετά μεγάλη και περίπλοκη.

 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά Αίτησης (Χωρίς Επιδότηση)

  • Ηλεκτρική κατανάλωση για τους τελευταίους 12 μήνες (από την ΑΗΚ)
  • Πρόσφατος λογαριασμός ΑΗΚ
  • Τίτλοι Ιδιοκτησίας (Όλοι οι Ιδιοκτήτες)
  • Τοπογραφικά Σχέδια
  • Οικοδομική Άδεια
  • Συναίνεση Ιδιοκτητών (Σε περίπτωση πολλαπλών ιδιοκτητών) – Αυθεντικό Έγγραφο
  • Πιστοποιητικό Μόνιμης Διαμονής (Σε περίπτωση μη-Κυπρίων)
  • Υπογεγραμμένο πιστοποιητικό της χρήσης των εγχώριων μονάδων Έγγραφο
  • Έντυπο αίτησης υπογεγραμμένο από τον πελάτη – Αυθεντικό
  • €250 + ΦΠΑ πριν από την υποβολή προς την ΑΗΚ

 

Απαιτούμενη Φόρμα Αίτησης (Χωρίς Επιδότηση)

Download Application Form

 

Απαιτούμενη Φόρμα Αίτησης (Mε Επιδότηση)

Download Application Form