Βάσεις Στήριξης

Βάσεις Στήριξης

Όλες οι εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών πάνελ είναι εφοδιασμένες με συστήματα στήριξης κατασκευασμένα με υψηλής ποιότητας αλουμίνιο τα οποία φέρουν στατικό πιστοποιητικό αντίστασης έναντι ανέμου και βάρους.

Η χρήση βιδών από ανοξείδωτο χάλυβα εξασφαλίζει την μακροζωία των συστημάτων στήριξης.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν συγκολλήσεις αρμών, προσθέτει στην αποφυγή της σκουριάς για μεγάλες χρονικές περιόδους.

 

ΜΟΝΗ ΣΕΙΡΑ Φ/Β ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΣΕ ΤΑΡΑΤΣΑ

Όταν υπάρχει διαθέσιμος χώρος οι βάσεις στήριξης τοποθετούνται στην ταράτσα με νότιο προσανατολισμό και κλίση 27 μοίρες. Αυτή είναι το ιδανικό για την μέγιστη ετήσια απόδοση )1,700 κιλοβατώρες ανά εγκατεστημένο κιλοβάτ.

 

ΔΙΠΛΗ ΣΕΙΡΑ Φ/Β ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΣΕ ΤΑΡΑΤΣΑ

Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει περιορισμένος χώρος τα Φ/Β πλαίσια μπορούν να τοποθετηθούν ανά ζευγάρια σε διπλές βάσεις στήριξης (σε πορτραίτο ή τοπίο) με αποτέλεσμα να απαιτείτε ο μισός χώρος. Το ύψος των βάσεων στήριξης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1.20 μέτρα που έχει ως αποτέλεσμα η κλίση να μειώνεται στις 18 μοίρες μειώνοντας έτσι την ετήσια παραγωγή στις 1649 κιλοβατώρες ανά εγκατεστημένο κιλοβάτ.

 

ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΡΟΦΗ ΜΕ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ

Αρχικά τοποθετούνται, ανά διαστήματα, γάντζοι σχήματος  ‘S’   που στηρίζονται κάτω από τα κεραμίδια (έτσι αποφεύγοντας όποια επέμβαση πάνω στα κεραμίδια) . Επάνω στους γάντζους τοποθετούνται ράγιες από αλουμίνιο όπου στερεώνονται τα Φ/Β πλαίσια. Η κλίση των Φ/Β πλαισίων προ-αποφασίζεται από την κλίση της οροφής που συνήθως είναι από 15 μέχρι 18 μοίρες μειώνοντας έτσι την ετήσια παραγωγή στις 1649 κιλοβατώρες ανά εγκατεστημένο κιλοβάτ.

 

ΑΛΛΟΙ ΤΥΠΟΙ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Φ/Β ΠΛΑΙΣΙΩΝ

 

 

You may also like / Επισκεφτειτε Επισησ