Ηλιακοί Θερμοσίφωνες

Η Κύπρος έχει για δεκαετίες αγκαλιάσει την τεχνολογία του Ηλιακού Θερμοσίφωνα βάζοντας την στην πρώτη θέση παγκοσμίως ανά κεφαλή (93.5%) σε χρήση ηλιακής ενέργειας για ζέσταμα νερού για οικιστική χρήση.

Επίσης 80% των τουριστικών καταλυμάτων και 44% των ξενοδοχείων είναι εξοπλισμένα με ηλιακά συστήματα ζεστού νερού.

Κατά τα πρόσφατα χρόνια η Κυπριακή κυβέρνηση προσφέρει οικονομικά κίνητρα μέσω σχεδίου επιχορήγησης για ανανέωση των ηλιακών πλαισίων με το ποσό των €175.00 και για ανανέωση όλου του συστήματος το ποσό των €350.00 (βλέπε δελτίο αίτησης)

Η εταιρεία μας προσφέρει δωρεάν υπηρεσία για την συμπλήρωση και κατάθεση της αίτησης επιχορήγησης σας.

 

Πλεονεκτήματα Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Αξιοπιστία

Η χρήση Ηλιακών Θερμοσίφωνων στην Κύπρο είναι μία δοκιμασμένη και ασφαλής τεχνολογία με σίγουρο το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Αποκέντρωση

Η θερμική ενέργεια παράγεται και διαχειρίζεται στα σημεία ζήτησης αποφεύγοντας έτσι μεγάλες απώλειες ενέργειας κατά τη μεταφορά του ζεστού νερού.

Αυτονομία/Οικονομία

Με την ηλιακή ενέργεια να είναι δωρεάν, άφθονη και άπειρη τα κόστη παραγωγής ζεστού νερού μειώνονται στο ελάχιστον ηλιακό σύστημα ζεστού νερού μπορεί να λειτουργά ολόχρονα με μόνη κινητήριο δύναμη την ηλιακή ενέργεια.

Εύκολη χρήση

Η εγκατάσταση ενός συστήματος Ηλιακού θερμοσίφωνα καθώς η χρήση και η συντήρηση του είναι σχετικά απλά.

Οικονομία στην ενέργεια

Μέσω της χρήσης της ηλιακής ενέργειας πετυχαίνεται μεγάλη εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας η οποία παράγεται με την χρήση καυσίμων με αποτέλεσμα να έχουμε μειωμένη αρνητική επίδραση στο περιβάλλον καθώς και αποσυμφόρηση στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Προσανατολισμός Ηλιακών Πλαισίων

Για μεγιστοποίηση της θερμικής παραγωγής του συστήματος σας, τα Ηλιακά Πλαίσια θα πρέπει να είναι προσανατολισμένα προς το νότο. Με απόκλιση προς δύση ή ανατολή από τον νότο μέχρι και 45 μοίρες η απόδοση του συστήματος μειώνεται ελαφρά.

Σε περίπτωση  κατά την οποία τα Ηλιακά Πλαίσια έχουν απόκλιση προς δύση ή ανατολή μεγαλύτερη των 90 μοιρών ένα επιπρόσθετο Ηλιακό Πλαίσιο είναι αναγκαίο για παραγωγή σε κανονικό επίπεδο.

Πλεονεκτήματα Συστήματος από Χαλκό

 1. Μακροζωία του συστήματος για καλύτερη απόσβεση της επένδυσης.
 2. Στιβαρή κατασκευή, καλύτερη αντίσταση στη σκουριά, αντοχή σε ψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες.
 3. Καλύτερη απόδοση και πιο γρήγορο ζέσταμα νερού.
 4. Δεν χρειάζεται συντήρηση.
 5. Συμβατό με τα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης.
 6. Δεν επιτρέπει την ανάπτυξη ή τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων και άλλων βλαβερών, προς τον άνθρωπο, μικρό-οργανισμών.
 7. Φιλικό προς το περιβάλλον λόγω του ότι είναι 100% ανακυκλώσιμο.

 

Κύλινδρος Ζεστού Νερού

Ο εσωτερικά ενισχυμένος με χάλκινη επένδυση Κύλινδρος, χρησιμοποιείτε για φύλαξη του ζεστού νερού που παράγεται και μεταφέρεται μέσω των ηλιακών πλαισίων. Σε περίπτωση έλλειψης ικανοποιητικής ηλιακής ενέργειας ή ανάγκης μεγαλύτερων όγκων ζεστού νερού, υπάρχει η επιλογή ζεστάματος του νερού με την ενεργοποίηση του ηλεκτρικού στοιχείου που βρίσκεται μέσα στον Κύλινδρο.

 1. Βασικός Κύλινδρος (χωρίς την χρήση αντλίας πιέσεως) – 0.65mm εσωτερική κυκλική επένδυση και.90mm για τους δύο εσωτερικούς πάτους.
 2. Ενισχυμένος Κύλινδρος (με χρήση αντλίας πιέσεως)- 1.5mm-2mm εσωτερική κυκλική επένδυση και 2mm για τους δύο εσωτερικούς πάτους.

 

Μεγέθη Κυλίνδρων:

 • 100 λίτρα
 • 150 λίτρα
 • 200 λίτρα
 • 250 λίτρα
 • 300 λίτρα
 • 350 λίτρα
 • 400 λίτρα

Αντλίες Πιέσεως ( Ιταλικής Κατασκευής)

Για επιπρόσθετη πίεση νερού μπορεί να χρειαστεί η εγκατάσταση Αντλίας Πιέσεως παράλληλα με το σύστημα κυκλοφορίας νερού. Σε τέτοια περίπτωση η εσωτερική χάλκινη επένδυση του κυλίνδρου του ζεστού νερού πρέπει να είναι ενισχυμένη για να αντέχει στις ψηλότερες πιέσεις.
Οι ψηλής ποιότητας Αντλίες Πίεσης μας, προσφέρουν ομαλή και σταθερή ροή νερού στο σπίτι σας.

 1. ECOPLUS 220 (για ροή νερού από την οροφή προς το σπίτι).
  Σχεδόν αθόρυβη και με ψηλή πίεση στα 2.5 bars. Διαθέσιμη με 3, 4 and 5 πτερύγια. Αντιδιαβρωτική, κατασκευασμένη με υλικά εναντίον της σκουριάς. Μοτέρ με προστασία έναντι θερμικής υπερφόρτωσης. Διπλή στεγανοποίηση μεταξύ μοτέρ και υδραυλικών χώρων. Αντίσταση σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 2. ECOPLUS 230 (για ροή νερού από έδαφος προς οροφή ή μακρινές αποστάσεις).
  Σχεδόν αθόρυβη και με ψηλή πίεση στα 3.6 bars. Διαθέσιμη με 3, 4 and 5 πτερύγια. Αντιδιαβρωτική κατασκευασμένη με υλικά εναντίον της σκουριάς. Μοτέρ με προστασία έναντι θερμικής υπερφόρτωσης. Διπλή στεγανοποίηση μεταξύ μοτέρ και υδραυλικών χώρων. Αντίσταση σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Άλλοι τύποι αντλιών είναι διαθέσιμες αναλόγως αναγκών.

 

Μεταλλικοί Πύργοι

Για υποστήριξη του συνόλου του Ηλιακού Θερμοσίφωνα σας μπορεί να χρειαστείτε ένα από τους ακόλουθους Μεταλλικούς Πύργους. Άλλοι τύποι μπορούν να γίνουν με ειδική παραγγελία. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούμαι μεταλλικούς γαλβανισμένους σωλήνες.

TΥΠΟΣ A

TYΠΟΣ B

TYΠΟΣ C

TΥΠΟΣ D

TYΠΟΣ E

 

TYΠΟΣ ΣΤ

 

TYΠΟΣ Η

TYΠΟΣ Θ

ΤΥΠΟΣ Ι